Foto: Jenny Gustafsson

Kursutbud hösten 2023

Svenska Tecknares kursverksamhet är speciellt framtaget för yrkesverksamma visuella kreatörer för att ge verktyg för ett hållbart arbetsliv och livslångt lärande. Varmt välkommen att anmäla dig till kurserna som kommer att hållas under hösten 2023 i Svenska Tecknares regi.

Kurserna ges till självkostnadspris och avgifterna kan därför hållas låga. Medlemmar har dessutom 50 % rabatt. Anmälan för höstens kurser öppnar 5 juni 2023 och stänger 9 oktober. Varmt välkommen med din anmälan!

Mer om kurserna
Svenska Tecknares kursutbud rymmer både kortare kurser och längre program, praktiska såväl som mer teoretiska. De mer praktiska kurserna går under namnet Labbet och de mer teoretiska ryms in i Yrkeslivet. Det ska finnas något för alla, oavsett var du befinner dig i karriären, om du är anställd eller egenföretagare, illustratör eller grafisk formgivare.

Med kursverksamheten vill Svenska Tecknare bidra till att stärka utövare inom visuell kommunikation i yrket – allt för en rikare visuell kultur i Sverige.⁠

Kursutbud hösten 2023
Under hösten kommer det att finnas möjlighet att gå en Labbet kurs i 3D där deltagare lär sig grunderna för att bygga och skapa i 3D. I Malmö kommer det att anordnas en Labbet kurs i riso-tryck och färg tillsammans med kursledare från Beast Studio. I Stockholm på Svenska Tecknares kansli hålls en Yrkeslivet kurs: Utveckla din verksamhet, illustratörför dig som arbetar som illustratör och letar efter sätt att expandera din yrkesroll och utvecklas i ditt arbete. Det finns också möjlighet att gå en Yrkeslivet: PR för kreatörer för den som vill lära sig om hur man arbetar proaktivt för att nå ut mer medialt.

Röster om Svenska Tecknares kurser
Svenska Tecknares kursverksamhet öppnade upp under hösten 2022. Svenska Tecknare såg ett behov av kompetensutbildning som svarar mot behovet av att utveckla sig i sin yrkesroll och söka nya kreativa utmaningar för visuella kreatörer.

Så här säger några av våra kursdeltagare som har gått våra kurser:

”Kul att testa på tekniker som jag inte jobbat med förut.”

”Jag känner att den satte igång tänkandet kring nya arbetsmetoder.”

”TACK – helt otroligt kursutbud! Glad att jag hann knipa en plats på just denna kurs.”

Kurs hålls i Svenska Tecknares lokaler Hantverkargatan 45K.

Om kursansvariga Samira Boubana
Samira Bouabana är kursansvarig på Svenska Tecknare och arbetar själv brett inom området visuell kommunikation. Samira Boubana har egen verksamhet som utövande grafisk formgivare och är en del av Hall of Femmes som vill bidra till en mer representativ bild av designhistorien.⁠ Sedan 2017 arbetar hon på Beckmans designhögskola som lektor och programansvarig på programmet Visuell kommunikation. 2018 mottog hon pris för ”Årets utbildare” från Stiftelsen för de Grafiska Yrkenas Främjande.⁠

Kursansvarig: Samira Bouabana.

Bli medlem
Vill du bli medlem i Svenska Tecknare och få 50 procents rabatt på kursavgiften? Läs mer om medlemskap i Svenska Tecknare.

Foto: Jenny Gustafsson

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.